Νεύσις - λιμάνι Βόλου

ΒΟΛΟΣ – Παγασητικός όρμος

Ο Βόλος, μια πανέμορφη και μοντέρνα πόλη, πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας. Βρίσκεται στους πρόποδες του Πηλίου, του μυθικού βουνού των Κενταύρων και είναι ένα σημαντικό λιμάνι.

Ένας προορισμός που συνδυάζει μαζί με τα γύρω χωριά του Πηλίου, τον αέρα του βουνού με την αύρα της θάλασσας…

Αρχή ιστιοπλοϊκών ταξιδιών λοιπόν από το λιμάνι του Βόλου.

Άλλωστε ο Βόλος είναι χτισμένος στην ίδια θέση με την αρχαία Ιωλκό, την πατρίδα του μυθικού ήρωα Ιάσωνα και το μέρος όπου ο Ιάσωνας και οι Αργοναύτες ξεκίνησαν το ταξίδι τους με την Αργώ για να βρουν το Χρυσόμαλλο δέρας!

Neusis_at_Volos
Το νεύσις στο Βόλο.

Ξεκινώντας με το Catamaran από το Βόλο με προορισμό τις Σποράδες, μπορείτε να ανακαλύψετε πολλά ενδιαφέροντα χωριά, λιμανάκια και παραλίες μέσα στον Παγασητικό Όρμο.

Αυτός έχει 13 ναυτικά μίλια φάρδος και 15 μήκος και στο νοτιότερο σημείο του βρίσκεται η έξοδός του στο Αιγαίο Πέλαγος βόρεια της Εύβοιας.

Πολλοί ιστιοπλοϊκοί προορισμοί λοιπόν μέσα στον Παγασητικό, όπως οι “Αφισσός” και τα “Καλά Νερά“, περιτρυγιρισμένα με όμορφες παραλίες. Δίπλα τους δύο ήσυχα μικρά ψαροχώρια, το “Λεφόκαστρο” και η “Κάτω Γατσέα“.

Αλατάς

Το νησάκι “Αλατάς” με φυσικό λιμανάκι κοντά στην υπέροχη “Μηλίνα“, σε ένα μοναδικό παράκτιο σκηνικό.

Κόττες

Ταξιδεύοντας νότια προς τον όρμο του “Τρικέρι“, βρίσκεις το ζωγραφιστό χαροχώρι “Κόττες“.

Παλαιό Τρικέρι

Το νησί “Παλαιό Τρικέρι” στο νότιο τμήμα του Παγασητικού όρμου, ένας τόπος χωρίς αυτοκίνητα, με ήσυχες παραλίες, που πρέπει να δέσεις από ή πρός τις Σποράδες. Εξαιρετικές ταβέρνες με το πιο φρέσκο ψάρι της περιοχής.

neusis at Trikeri
To Νεύσις στο λιμάνι στο Τρικέρι.
Αμαλιάπολη

Ένα μοντέρνο ψαροχώρι που βρίσκεται στον όρμο Μιτζέλα, στη δυτική πλευρά του Παγασητικού, υπήνεμο λιμανάκι με ωραίο παραλιακό μέτωπο.

Όρμος Νήες

Και αυτός στη δυτική πλευρά, προστατευμένος από όλους τους ανέμους, περιτριγυρισμένος από πολλά ελαιόδεντρα.

Πηγάδι

Ένα υπέροχο παραθαλάσσιο χωριό με όμορφες παραλίες γύρω του, στη νοτιοδυτική έξοδο του Παγασητικού.

Αγία Κυριακή

Βρίσκεται έξω από τον Παγασητικό, στην πορεία σας προς τις Σποράδες. Πρόκειται για ένα υπέροχο χρωματιστό ψαροχώρι, που δεν θες να το χάσεις…

Το "Νεύσις" στην Αγία Κυριακή.
Το “Νεύσις” στην Αγία Κυριακή.
el