Πιπέρι - νήσος

Ανεξερεύνητες ομορφιές

Ανακαλύψτε κρυμμένες παραλίες σε νησιά που δεν τα έχει αλλοιώσει η ανθρώπινη παρουσία και παρέμβαση.

Περιστέρα - παραλία

Περιστέρα

Η Περιστέρα εκτείνεται παράλληλα προς τις ανατολικές ακτές της Αλοννήσου και είναι ακατοίκητη. Το όνομα Περιστέρα το έλαβε από το σχήμα της, ενώ η ονομασία "Ξηρό" της δόθηκε γιατί υστερεί πολύ από την Αλόννησο ως προς την βλάστηση. Το έδαφός της καλύπτεται κυρίως από μακία και φρύγανα, όπου βοσκάνε λίγα κατσίκια. Η ψηλότερη κορυφή του φτάνει τα 259 μέτρα.

Περισσότερα
Κυρά Παναγιά - όρμος Πλανήτης

Κυρά Παναγιά

Με έκταση 25 τ.χλμ η Κυρα Παναγιά είναι το μεγαλύτερο από τα ερημονήσια. Οι λόφοι της κυμαίνονται μεταξύ 169 και 299 μέτρων. Ήταν η αρχαία Αλόννησος, μετέπειτα Πελαγονήσι. Σήμερα το νησί είναι ιδιοκτησία της Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους, και οφείλει την ονομασία του στο ομώνυμο μοναστήρι.

Περισσότερα
Γιούρα - όρμος νοτιοδυτικά

Γιούρα

Τα Γιούρα ή αλλιώς η αρχαία Γεροντία, είναι ένας μεγάλος γκρίζος βράχος που βγαίνει μέσα από τα βαθυγάλανα νερά. Έχει έκταση μόλις 11 τ.χλμ και οι ακτές του είναι απόκρημνες και βραχώδεις.

Περισσότερα
Ψάθουρα - Φάρος

Ψάθουρα

Η Ψαθούρα είναι το βορειότερο απ'όλα τα νησιά του συμπλέγματος των Σποράδων. Το όνομά της προέρχεται, μάλλον από το σχήμα της, διότι μοιάζει με Ψάθα στην μέση της θάλασσας. Έχει διάμετρο 2χιλ και έκταση 2 τ.χ. Απέχει από τα Γιούρα 8 μίλια.
Η ομορφότερη ξέρα του Αιγαίου...
Ο βιγλάτορας των σποράδων!

Περισσότερα
Πιπέρι - νήσος

Πιπέρι

Το νησί Πιπέρι και η θαλάσσια περιοχή γύρω του αποτελούν τον πυρήνα του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου. Ταυτόχρονα είναι και το πλέον δυσπρόσιτο νησί εφόσον δεν έχει κανένα προστατευμένο όρμο για να πλησιάσει καϊκι.

Περισσότερα
Σκάντζουρα - βορινός όρμος

Σκάντζουρα

Τα Σκάντζουρα από μόνα τους αποτελούν έναν πολύ ενδιαφέρον προορισμό, αλλά και έναν υπέροχο σταθμό ξεκούρασης και διανυκτέρευσης, αν κατευθυνόμαστε προς το νότο. Διαθέτει δυο πολύ όμορφα φυσικά λιμανάκια στη νοτιοδυτική πλευρά του, όπου μπορούμε να διαμείνουμε απολαμβάνοντας τα υπέροχα νερά τους.

Περισσότερα

Πρόσθεσε σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση
el